0322-43003

instagram
facebook (1)

Annelie & Joakim, systemvetare resp. biolog till yrket, träffades våren 2001  i Partille Big Band där de båda spelade saxofon. Då det "tutade till" ordentligt mellan Rättvikskullan och 08-an tog det inte mer än ett halvår innan vi hade bestämt oss för att lämna stadslivet, flytta ut på landet, skaffa barn och starta gårdsmejeri. (Redan första dejten var det klart att vi skulle skaffa höns!) 

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan erbjuder vi kortare visningar utan avgift 
ONS - SÖN kl 10-12.
getbönderna1
logo_sv

Nu har vi 60 mjölkgetter av Svensk Lantras,15 hönor (och tuppen Sickan), 2 bondkatter, 2 Norska skogskatter, 1 kanin och tre underbara barn; Viktor 14 år, Ludvig 12 år och Malva 10 år. Musiken är fortfarande en stor del av vårt liv och vi delar numera musikintresset med våra barn som spelar både saxofon, tvärflöjt och piano. Våra ostar är dessutom ystade till tonerna av rivig storbandsjazz, vilket säkerligen är hemligheten bakom det krämiga och smakrika resultatet . ;-)

Hösten 2002  flyttade vi in i Skattegården i Magra. Den lilla gården med 5 hektar åkermark var perfekt för att kunna hålla ett 60-tal getter och starta ett mejeri med tillhörande butik. Två månader efter inflyttning köpte vi våra första getter och i december samma år föddes vår förste son. 

logotype-small_2